Bakgrunn
Konsulentmarkedet for applikasjonsutvikling har gjennomgått store endringer de siste årene, og behovet for nye leveringsmodeller har tvunget seg frem.
Faktorer som «insourcing» hos større selskaper, teknologisk utvikling, fremveksten av no/low-code løsninger og større fokus på tidsforbruk og kostnader i leveranser har styrt utviklingen.
I Apps har vi de siste årene spurt oss selv hvordan vi skal kunne tilpasse konsekvensene av denne utviklingen.
Vi har tatt vår egen medisin.
Hele prosessen som førte til AppCloud startet med en erkjennelse av at vi er veldig analoge med et teknologiselskap.
Det må da være muligheter for å digitalisere kundeopplevelsen, standardisere leveranser samt integrere og automatisere leveranser i et konsulentselskap?
Sammen ble vi enige om å flytte oss inn i skyen.
Hva betydde det?
Ved å bruke designtenkning som en metode definerte vi kundeopplevelsen vi ønsker at kundene våre må ha med oss. Vi tilpasset deretter prosessene våre deretter.
- Integrer designprosessene i prosjektene våre og automatiser implementeringen av design i frontenden. Vi har oppnådd dette med et standardisert designsystem i Figma med velprøvde komponenter og maler. Applikasjoner er designet som vanlig, og vi trekker ut definisjoner ved hjelp av Figmas API-er.
- Standardisert front-end-kode i Flutter og React som er integrert med designsystemet i Figma og backend-funksjonalitet i skyen.
- Delt infrastruktur i skyen som skaleres i henhold til alle teknikkens regler og tilbyr det meste du trenger i de fleste applikasjoner.
- Et administrasjonsgrensesnitt som brukes som et internt verktøy for å konfigurere prosjekter og av kunder til å «selvbetjene» seg selv, følge utvikling og applikasjonsytelse.
En ny forretningsmodell?
Selv om vi maler et bilde av et mye endret konsulentmarked, så er virkeligheten sannsynligvis, som vanlig, mye mer nyansert. Det er fortsatt prosjekter som krever en stor grad av skreddersøm og spesialtilpassede løsninger.
Vi tror at det beste kompromisset er å bygge på en skalerbar og delt plattform og deretter vokse til en løsning med større grad av skreddersøm enn det motsatte.
Hvis du tenker på denne måten, trenger ikke å utvikle og drive en applikasjon være en stor investering. Du kan heller abonnere på det?